Ухвалено законопроєкт про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця

Федерація роботодавців комунальної інфраструктури, енергетики та житлово-комунального господарства України повідомляє, що 4 червня Верховна Рада повторно, з урахуванням пропозиції Президента, ухвалила законопроєкт № 7731 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань".

Закон зокрема передбачає запровадження «правил поведінки на підприємстві, в установі, організації» як додаткова складова правил внутрішнього трудового розпорядку. Відповідні правила поведінки мають містити положення, зокрема, про зобов’язання працівників про нерозголошення інформації з обмеженим доступом, у тому числі інформації, що становить державну чи комерційну таємницю, а також про умови роботи з конфіденційною інформацією.

Очікується, що цей Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування, крім пункту 2 цього розділу, який набере чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Текст законопроєкту можна переглянути на офіційному вебсайті Верховної Ради України за цим посиланням ⇒