Затверджено Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Федерація роботодавців комунальної інфраструктури, енергетики та житлово-комунального господарства України повідомляє, що Кабінет Міністрів України Постановою від 16.05.2024 г. № 559 затвердив Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Постанова передбачає, що військово-обліковий документ оформляється (створюється) та видається (замінюється)  у паперовій формі - на бланку, форма якого затверджена Постановою № 559, а також в електронній формі - засобами Електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного, резервіста, Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони та Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі - Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Дія (у разі технічної реалізації).

Військово-обліковий документ в електронній формі та військово-обліковий документ у паперовій формі мають однакову юридичну силу.

Військово-облікові документи, оформлені до набрання чинності цією Постановою, вважаються дійсними на всій території України до видачі військово-облікового документа нового зразка.

Текст Постанови можна подивитися на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України за цим посиланням ⇒