Постановою Кабінету Міністрів України № 378 затверджено Порядок очищення стічних вод перед скиданням в уразливих зонах

Федерація роботодавців комунальної інфраструктури, енергетики та житлово-комунального господарства України повідомляє, що Кабінет міністрів України Постановою від 02 квітня 2024 р. № 378 затвердив Порядок очищення стічних вод перед скиданням в уразливих зонах.

Задля забезпечення зменшення або запобігання виникненню шкідливого впливу стічних вод на навколишнє природне середовище, Порядком всановлено особливі вимоги до очищення стічних вод перед скиданням в уразливих зонах шляхом впровадження на очисних спорудах технологій та обладнання, які дають змогу досягти належної якості очищення стічних вод, дозволених до скидання в уразливих зонах.

Органами місцевого самоврядування необхідно прийняти рішення щодо повної біологічної очистки та додаткової очистки від сполук фосфору та сполук нітрогену перед скиданням в уразливі зони, про запровадження або реконструкцію системи централізованого водовідведення та/або очисних споруд систем централізованого водовідведення в населених пунктах, популяційний еквівалент якого складає 10 000 і більше.

Більш детальну інформацію можна подивитися на офіційному вебсайті Кабінету Міністрів України за цим посиланням ⇒