Позиція Об'єднаної палати Касаційного цивільного Суду у складі Верховного Суду України щодо належного виконання роботодавцем своїх обов'язків щодо працевлаштування

Федерація роботодавців комунальної інфраструктури, енергетики та житлово-комунального господарства України повідомляє, що Об'єднана палата Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду постановою від 21 лютого 2024 року у справі № 638/14165/21 (провадження № 61-13363сво23) зазначила, що за змістом ч. 3 ст. 49-2 КЗпП роботодавець є таким, що виконав обов'язок щодо працевлаштування працівника, якщо працівникові були запропоновані всі інші вакантні посади, які з'явилися на підприємстві протягом усього періоду та існували на день звільнення.

Але посилання роботодавця на інтернет-ресурс і зазначення, що працівник може ознайомитися з актуальним списком вакантних посад та обрати посаду відповідно до спеціальності, кваліфікації і досвіду за відповідним посиланням, не є належним доказом виконання роботодавцем своїх обов'язків, передбачених ч. 3 ст. 49-2 КЗпП України, адже воно дає змоги встановити, що всі інші вакантні посади були доведені до відома працівника.

Більш детальну інформацію можна подивитися на офіційному вебсайті Верховного Суду України за цим посиланням ⇒