Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосило про створення Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА)

Федерація роботодавців комунальної інфраструктури, енергетики та житлово-комунального господарства України повідомляє, що пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України оголосила про створення Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА).

Створення Єдиного реєстру передбачає його наповнення уніфікованими відомостями про адміністративно-територіальні одиниці, будівлі, споруди та їх адреси громадами на місцях, які володіють відповідною достовірною адресною інформацією. 

Наразі більше 1300 громад проводять тестувальне користування та ведення реєстрів, а найближчим часом, для подальшого вдосконалення процесу взаємодії між державними регіональними та місцевими інформаційними системами, усі громади отримають відповідні навички та будуть підключені до електроних посуг та сервісів з нерухомості, об'єктів будівництва та їх адресації.

Переглянути більш детальну інформацію можна на офіційному сайті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України за цією ссилкою ⇒