Внесення змін до Класифікатора професій

Федерація роботодавців України повідомляє про зміну Класифікатора професій, затвердженого Міністерством економіки Наказом від 16.01.2024 № 1410 “Про затвердження Змін № 13 до Національного класифікатора ДК 003:2010”.

Зазначені зміни оприлюднено на офіційному сайті Міністерства економіки. 

Зі змістом документу, можна ознайомитися за цим посиланням →

Нові професійні назви робіт, наведені в Класифікаторі, застосовуються в разі створення нових назв професій та посад, у зв’язку з розвитком нових видів економічної діяльності та технологій.

Більшість змін стосується назв професій в сфері інформаційних технологій, але серед змін є такі, про які важливо знати всім комунальним підприємствам, які використовують Класифікатор професій у практичній діяльності, незалежно від сфери.

Якщо змінилася лише назва професії, роботодавець повинен повідомити працівника стосовно змін у назві його посади та видати два відповідні накази: щодо внесення змін до штатного розпису та про зміну найменування посади конкретного працівника чи про прийом на роботу працівників, назва посад яких не відповідає вимогам законодавства. На підставі такого наказу роботодавець вносить відповідні зміни у посадову інструкцію, а також у трудову книжку, попередньо ознайомивши працівника під розпис в особистій картці форми № П-2 цього працівника.