Співпраця з ФР ЖКГ України щодо тарифів

До уваги органів  місцевого самоврядування та керівників підприємств житлово-комунального господарства.    
Нині, в період коли наші військові викурюють агресора з української землі, підприємства комунальної інфраструктури України виконують не менш важливу місію – оборона, збереження та відновлення майна громад. На цьому фронті також є свій ворог: стрімке падіння платежів від споживачів, від’їзд спеціалістів галузі на більш безпечні території чи за кордон, руйнування комунальної інфраструктури, зростання витрат на матеріальні ресурси. 
Розрахунок нових тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема на наступний рік, є дуже відповідальним завданням, що потребує глибоко аналізу та пошуку шляхів оптимізації для недопущення їх зростання. Важливим є виключення всіх неефективних витрат з одночасним збереженням та зростанням гарантій оплати праці для працівників підприємств.  
Ситуація, що склалась, як ніколи вимагає професійності, прозорості та неупередженості при розрахунках та встановленні тарифів, а також їх кваліфікований захист перед споживачами та громадськістю. Федерація роботодавців ЖКГ України, як офіційна сторона роботодавців на галузевому рівні соціального діалогу, здійснює такий розрахунок з підтвердженням економічно обґрунтованих тарифів. 
Розрахунки тарифів підтверджені експертними висновками Федерації, яка є репрезентативною стороною роботодавців галузі (свідоцтво НСПП від 29 квітня 2021р. № 003/21-00-Р), гарантує прозорість тарифів та їх економічне обґрунтування.
ВОООРПЖКГ «Федерація роботодавців ЖКГ України» на підставі  ст. ст. 18, 21, 27 ЗУ «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності» та положень ЗУ «Про наукову і науково-технічну експертизу» здійснює:
1) розрахунок тарифів/цін на ЖК послуги, абонентської плати;
2) підготовку пакету документів для подання регуляторам (обов’язкові додатки, аналітична записка);
3) підтвердження розрахунків висновком Федерації; 
4) постійне консультаційне та методологічне супроводження з питань ціноутворення протягом всього періоду дії тарифів;
5) можливість обліку фактичних витрат за структурою тарифів за допомогою програмного забезпечення, щоквартальний аналіз фактичних витрат, рівня відшкодування фактичної собівартості встановленими тарифами;
6) своєчасне корегування тарифів/цін протягом періоду їхньої дії;
7) представництво інтересів роботодавця в питаннях у відносинах із контролюючими органами, споживачами, громадськістю, ОМС.
Умови співпраці уточнюйте на офіційному сайті Федерації або за телефоном 0800 30 69 69 (додатковий номер 1).