Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) встановило з 1 червня 2022 року нові, суттєво збільшені ціни на природний газ. Запланований перегляд цін був однією з умов договору, який ТКЕ добровільно уклали минулого року з Нафтогазом. Умови цих трирічних контрактів погоджувалися Урядом.
Однак на платіжках українців, запевняють у компанії «Нафтогаз України», це підвищення не відіб’ється. Тарифи на газ та тепло залишаться незмінними.

10 травня 2022 року під час засідання Кабінету міністрів України було схвалено проект Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення».
Законопроект, серед іншого, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги.
Законопроект, передбачає, що частину міжнародної фінансової допомоги для України буде використано для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість.