Ціна на гарячу воду буде стабільною

Кабінет Міністрів України затвердив розроблену Міністерством енергетики постанову «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».
Відповідно до цього документа, з 1 червня до 31 липня 2022 року «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» має реалізувати виробникам теплової енергії природний газ в обсягах, необхідних для надання послуг з гарячого водопостачання, за ціною 7420 грн (з ПДВ) за 1 000 куб. метрів.
До ціни додається тариф на послуги транспортування та коефіцієнт, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед.
Раніше п’ять теплопостачальних підприємств отримали від державного газопостачальника ГК «Нафтогаз Трейдинг» необґрунтовані листи-вимоги про сплату штрафів за порушення умов довгострокових договорів постачання газу.
Згідно з дистами, споживач-теплопостачальник повинен за п’ять робочих днів до початку відповідного розрахункового періоду укласти договір, або додаткові угоди до договорів банківського рахунку щодо здійснення списання коштів з рахунків споживача, куди надходять кошти за послуги теплопостачання, на які використано газ.