Київщину відновлюють

Кабмін виділив  200 000 тис. гривень з резервного фонду держбюджету для ліквідації наслідків бойових дій в м. Києві. Про це йдеться в розпорядженні КМУ від 31 травня 2022 р. № 433-р.

З тексту докумета:  
1.    З метою ліквідації наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури в умовах воєнного стану, введеного в дію Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”, виділити Київській міській державній адміністрації (для Київської міської військової адміністрації) 200 000 тис. гривень.
Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.
Кошти резервного фонду державного бюджету використовуються для проведення першочергових робіт з відновлення об’єктів незалежно від форми власності за такими напрямами:
проведення робіт з обстеження пошкоджених об’єктів;
ремонт і заміна заповнення віконних та дверних прорізів;
ремонт конструкцій дахів та покрівель; ремонт покриття покрівлі;
ремонт конструкцій фасадів;
ліквідація вибоїн покриттів вулиць і автомобільних доріг міста;
ремонт зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж та систем, зокрема теплопостачання, газопостачання, водопостачання, водовідведення, опалення, електричних мереж;
розбирання зруйновних конструкцій;
прибирання розбитої воєнної та цивільної техніки (з доріг та прибудинкових територій);
прибирання вулиць та прибудинкових територій.
Для об’єктів, першочергові роботи з відновлення яких проводяться шляхом здійснення капітального ремонту, кошти можуть бути витрачені на розроблення проектної документації та проведення її експертизи.
2. Київській міській військовій адміністрації під час використання коштів, виділених згідно з пунктом 1 цього розпорядження:
здійснювати закупівлі робіт і послуг шляхом укладення прямих договорів без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель, визначених Законом України “Про публічні закупівлі”;
визначати вартість робіт з капітального та поточного ремонту на підставі дефектних актів;
погоджувати переліки витрат із Міністерством розвитку громад та територій;
визначати у договорах про закупівлю робіт і послуг умови щодо попередньої оплати робіт і послуг у розмірі, що становить 30 відсотків їх загальної вартості, а також здійснення виконавцями робіт і послуг закупівлі будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, необхідних для виконання таких робіт і послуг, самостійно;
подати до 30 грудня 2022 р. Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Міністерству розвитку громад та територій, Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.