Інвентаризиція знищеного майна

На сайті Міністерства фінансів України 13 червня зʼявився проєкт Наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку».
Проєктом Наказу пропонується врегулювати питання щодо особливостей проведення інвентаризації підприємствами, які знаходяться на тимчасово окупованій території та/або в районах проведення воєнних (бойових) дій.
Зокрема, у Положенні інвентаризації буде зазначено, що підприємства з окупованих територій та територій бойових дій проводять інвентаризацію у випадках, обов’язкових для її проведення, тоді, коли стане можливим забезпечити безпечний та безперешкодний доступ уповноважених осіб до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку, в яких відображені зобов’язання та власний капітал цих підприємств. Території визначаються такими відповідно до законодавства.
Окремо у Положенні зʼявиться норма, що керівники таких підприємств у разі встановлення фактів викрадення (розкрадання), нестачі, знищення (псування) майна, можуть прийняти рішення про проведення інвентаризації такого окремо визначеного майна на день встановлення таких фактів.