«Подвійних» зарплат не буде

7 червня на засіданні Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці при розгляді законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо оптимізації трудових відносин» (р.№ 7251) підтримано правку Г.Третьякової, яка врегульовує питання звільнення роботодавця від обов’язку збереження середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу, із залишенням для цих працівників місця роботи (посади). 
Таким працівникам залишається виплата грошового забезпечення за рахунок коштів держбюджету України відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".
У 2014-2015 р.р. роботодавцям здійснювалася компенсація витрат середнього заробітку цим категоріям працівників за рахунок коштів державного бюджету. Починаючи з 2016р., роботодавці за рахунок власних коштів зберігають середній заробіток таким категоріям працівників. Мають місце і зловживання з боку військкоматів, де рекомендують безробітним працевлаштуватись, а через тиждень мобілізовуватись та отримувати і середній заробіток на час особливого періоду, і грошове забезпечення від Міноборони.
Це питання неодноразово піднімала ще у мирний час Федерація роботодавців України. Втім в умовах воєнного стану, втрати та значного пошкодження майна, що використовувалось при здійсненні господарської діяльності, втрати контрагентів та замовлень, логістичних маршрутів та зв’язків, через неможливість сплати податків та виплати заробітної плати, це питання набуло ще більшої актуальності. І потребує більш зрозумілої державницької позиції щодо рівномірного та справедливого розподілу фінансового тягаря між роботодавцем та державою.