Публічний договір приєднання

Останніми змінами законодавства, що регулює надання житлово-комунальних послуг населенню, передбачено, що надання таких послуг комунальними підприємствами має відбуватись на договірній основі. Особливістю даного виду договорів є те, що його умови не підлягають узгодженню зі стороною, що приєднується, тобто споживачем. Між тим, споживач має вибір  щодо  договірної моделі: укладати індивідуальний договір чи колективний. Вибір договірної моделі для споживача комунальної послуги є підставою для надання останньої.
 «Індивідуальний споживач» - це фізична або юридична особа, яка є власником (співвласником) нерухомого майна, або за згодою власника інша особа, яка користується  об’єктом нерухомого майна і отримує житлово-комунальну послугу для власних потреб та з якою або від імені якої укладено відповідний договір про надання житлово-комунальної послуги. Тобто, власник квартири є індивідуальним споживачем комунальної послуги. 
Індивідуальний договір вважається укладеним із споживачем, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем. Таким чином, за умови інформування споживачів, вважається, що індивідуальні договори, що є публічними договорами приєднання, вважаються укладеними.
Як комунальному підприємству правильно укласти публічний договір? Важливим є дотримання наступних кроків:
1.    На офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги (самого комунального підприємства) розмістити повідомлення про публічну пропозицію (оферту) публічного індивідуального договору приєднання про надання комунальних послуг. 
2.    На цьому ж ресурсі розмістити публічний індивідуальний договір приєднання, а також заяву-приєднання (для багатоквартирних будинків)  та заяву-приєднання (для індивідуальних (садибних) будинків).
3.    У загальнодоступних місцях, де перебувають споживачі,  на інформаційних стендах та/або рахунках на оплату послуг розміщується окреме повідомлення про місце опублікування тексту договору.
Якщо жодних дій, направлених на укладення індивідуального договору споживача з надавачем послуг вчинено не було, а також не було висловлено бажання відмовитися від отримання комунальної послуги, то публічний договір приєднання вважається укладеним. 
Договір вважається укладеним, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному сайті співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги, а власник (користувач) індивідуального (садибного) житлового будинку не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги. Індивідуальні споживачі у багатоквартирних житлових будинках, власники (користувачі) індивідуальних (садибних) житлових будинків, які фактично користуються послугами, вважаються такими, що ознайомлені, погоджуються та приєднуються до умов Договору.
Після укладання публічного індивідуального договору приєднання можливе застосування до абонента плати за абонентське обслуговування.
Довідково
Публічний договір – це договір, в якому одна сторона взяла на себе обов’язок здійснювати надання послуг кожному, хто до неї звернеться. Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів. Договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору.
Публічна оферта – це пропозиція суб’єкта господарювання, адресована будь-якій особі укласти договір про надання послуги на умовах, що містяться в публічній оферті.
Нагадаємо, що надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах, керуючись нормами 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України, ч. 5 ст. 13 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», постановою КМУ від 02 лютого 2022 р. № 85 «Про внесення змін до постанови КМУ від 5 липня 2019 р. № 690», постановою КМУ від 21.08.2021 № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» (зі змінами), ЗУ «Про захист персональних даних».
Нижче наведені нормативно-правові акти, що регулюють надання окремих комунальних послуг, якими встановлені формами типових індивідуальних договорів, що є публічними договорами приєднання: 
Постанова КМУ від 02.02.2022 р. № 85, якою внесені зміни до постанови КМУ від 05.07.2019 р. № 690 – договори про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.
Постанова КМУ від 28.10.2021 р. № 1124 – договір із надання послуг з поводження з побутовими відходами.
Постанова КМУ від 08.09.2021 р. № 1022 – договори із надання послуг з постачання теплової енергії.