Роз'яснення щодо проведення закупівель в умовах воєнного стану

У зв’язку із численними запитами щодо особливості проведення державних закупівель в період воєнного часу Федерація роботодавців ЖКГ України надає наступні роз’яснення:
У зв’язку з набранням чинності з 05.03.2022 змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 № 169 “Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану” (далі - постанова № 169), внесених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 № 201 внесено суттєві зміни до процедури державних закупівель.
Чи поширюються на сьогодні положення Постанови КМУ №169 на комунальні підприємства? Так, положення Постанови КМУ №169 поширюються на всіх замовників послуг, що визначені в ст.2 ЗУ «Про публічні закупівлі». До них відносять також і комунальні підприємства.
Чи проводяться на сьогодні процедури закупівлі/спрощені закупівлі?
Відповідно до вимог постанови № 169 в умовах воєнного стану в Україні оборонні та публічні закупівлі товарів, робіт і послуг здійснюються без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель, визначених Законом України “Про публічні закупівлі” (далі - Закон) та Законом України “Про оборонні закупівлі”. Звертаємо увагу, що такі закупівлі не включаються до річного плану закупівель.
За результатами їх здійснення в електронній системі закупівель замовник/державний замовник оприлюднює звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, договір про закупівлю та всі додатки до нього не пізніше ніж через 20 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях. Вимога щодо оприлюднення не застосовується до договорів, які містять інформацію з обмеженим доступом.
Отже, на період воєнного стану в Україні замовники та державні замовники у сфері оборони при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень, мають керуватися порядком, установленим постановою № 169. Процедури закупівель та спрощені закупівлі, визначені Законом та Законом України “Про оборонні закупівлі” не проводяться.
При цьому, переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг визначаються рішеннями замовників/державних замовників, що здійснюють такі закупівлі.
Що робити з процедурами закупівлі/спрощеними закупівлями, що розпочались до введення воєнного стану?
Закупівлі, що розпочались до введення воєнного стану завершуються відповідно до вимог Закону. Якщо у Замовника немає можливості завершити такі закупівлі, то він може визнати закупівлі такою, що не відбулась на підставі пункту 1 частини 5 статті 32 Закону, а саме через те, що здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок дії непереборної сили.